So what Ports are you drinking this weekend?
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So what Ports are you drinking this weekend?
I see some pretty great lineup of Taylor's this weekend and maybe a Madeira or two too. What about you?
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Re: So what Ports are you drinking this weekend?
I foresee these same Taylors in my immediate futureRoy Hersh wrote:I see some pretty great lineup of Taylor's this weekend and maybe a Madeira or two too. What about you?

After that, likely not much - will be driving 3500 km to Ontario for a funeral

Todd
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Too lazy to translate :)
Après 5 jours d'abstinence je m'érite bien une récompense. J'ai ouvert un Ferreira Vintage 1997 pour suivre son évolution. Je ne lui avait pas gouté depuis 2001-2002, la première dégustation du bientôt défunt C&S.
Ce soir encore ce Porto m'a émerveillé. Sans aucun doute le meilleur Ferreira que j'ai dégusté. Un très beau nez exubérant sur les prunes murs, les cerises en compote, réglisse, poivre moulu et encore assez jeune pour livrer la touche florale de Ferreira. La bouche est dense et équilibré, l'attaque se fait sur la richesse du fruit avec la prune et la cerise très mure. Par la suite les tannins arrivent et changent complètement le registre vers une finale en finesse et en fraicheur, sans alcohol sur les cerises rouges, tabac et figues laissant une impression de chocolat crêmeux. Facile d'en boire trop! 17.5/20+
Après 5 jours d'abstinence je m'érite bien une récompense. J'ai ouvert un Ferreira Vintage 1997 pour suivre son évolution. Je ne lui avait pas gouté depuis 2001-2002, la première dégustation du bientôt défunt C&S.
Ce soir encore ce Porto m'a émerveillé. Sans aucun doute le meilleur Ferreira que j'ai dégusté. Un très beau nez exubérant sur les prunes murs, les cerises en compote, réglisse, poivre moulu et encore assez jeune pour livrer la touche florale de Ferreira. La bouche est dense et équilibré, l'attaque se fait sur la richesse du fruit avec la prune et la cerise très mure. Par la suite les tannins arrivent et changent complètement le registre vers une finale en finesse et en fraicheur, sans alcohol sur les cerises rouges, tabac et figues laissant une impression de chocolat crêmeux. Facile d'en boire trop! 17.5/20+
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- Andy Velebil
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Since I've got other plans this weekend I'm finishing the last glass of a inexpensive Sandeman Sherry. Other than that there will probably be no Port until the Port and wine tasting on Monday....then all bets are off and I should have plenty to make up for this weekend.
Andy Velebil Good wine is a good familiar creature if it be well used. William Shakespeare http://www.fortheloveofport.com
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Well the one glass of Sherry didn't quite hit the spot so I found a bottle of madeira i opened about 3-4 months ago and never got around to finishing. So tonight was a couple glasses before I head to bed.
Miles 10 year old Malmsey
Miles 10 year old Malmsey
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WOW.
What a tasting I had earlier tonight with Roy... I got to taste the legendary '63 Taylor Fladgate VP, along side the '70, '85, '897 Vargellas, '91 Vargellas, '94, 2000, '03, and '04 Vargellas. Sorry, but TNs and notes from the tasting itself will have to wait until a possible Guest Corner column.
All I can say is this: I can see why people wait 30+ years to drink their really good VPs. The young fruit bombs are nice, but the oldies are even better!!! 
Todd
What a tasting I had earlier tonight with Roy... I got to taste the legendary '63 Taylor Fladgate VP, along side the '70, '85, '897 Vargellas, '91 Vargellas, '94, 2000, '03, and '04 Vargellas. Sorry, but TNs and notes from the tasting itself will have to wait until a possible Guest Corner column.


Todd
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A rough translation :Frederick Blais wrote:Too lazy to translate :)
Après 5 jours d'abstinence je m'érite bien une récompense. J'ai ouvert un Ferreira Vintage 1997 pour suivre son évolution. Je ne lui avait pas gouté depuis 2001-2002, la première dégustation du bientôt défunt C&S.
Ce soir encore ce Porto m'a émerveillé. Sans aucun doute le meilleur Ferreira que j'ai dégusté. Un très beau nez exubérant sur les prunes murs, les cerises en compote, réglisse, poivre moulu et encore assez jeune pour livrer la touche florale de Ferreira. La bouche est dense et équilibré, l'attaque se fait sur la richesse du fruit avec la prune et la cerise très mure. Par la suite les tannins arrivent et changent complètement le registre vers une finale en finesse et en fraicheur, sans alcohol sur les cerises rouges, tabac et figues laissant une impression de chocolat crêmeux. Facile d'en boire trop! 17.5/20+
After 5 days of abstinence , I deserved a reward . I opened a bottle of Ferreira '97 in order to follow Its evolution . I hadn't tasted this bottle sinced 2001-2002 .
Tonight , this Port still blew me away !! Without a doubt the best Ferreira I've tasted . Ripe plums , stewed cherries , licorice , ground pepper and still young enough to deliver that Ferreira floral scent . Once the tannins kick in , the alcool leaves , we're left with red cherries , tobbaco and figs , giving us the impression of creamy chocolat . 17.5/20+
Vintage avant jeunesse/or the other way around . . .
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This weekend I'm finishing up a bottle of Calem Quinta da Foz 1996, which turned out to be much much better than I expected. Lots of intense fruit, but really raw and tannic. I will probably pick up a few more bottles to age as the price was right. I also have a bottle of Quinta das Heredias 10 year old tawny that I may dip into.
Eric
- Rich Greenberg
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Would that be the Vintage Port or the LBVRich Greenberg wrote:I've put a pretty good dent in an '07 Robitussin.
R



Andy Velebil Good wine is a good familiar creature if it be well used. William Shakespeare http://www.fortheloveofport.com
- Rich Greenberg
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Intéressant! Q'est-ce que tu penses du potentiel de garde? Est-ce qu'il est déja près de son top? Tu proposes quel temps pour le decanter? J'aurais la posibilité de l'achter pour environ 55 CAD.Frederick Blais wrote:Too lazy to translate :)
Ce soir encore ce Porto m'a émerveillé. Sans aucun doute le meilleur Ferreira que j'ai dégusté. Un très beau nez exubérant sur les prunes murs, les cerises en compote, réglisse, poivre moulu et encore assez jeune pour livrer la touche florale de Ferreira. La bouche est dense et équilibré, l'attaque se fait sur la richesse du fruit avec la prune et la cerise très mure. Par la suite les tannins arrivent et changent complètement le registre vers une finale en finesse et en fraicheur, sans alcohol sur les cerises rouges, tabac et figues laissant une impression de chocolat crêmeux. Facile d'en boire trop! 17.5/20+
Mercie bien.
Michael
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David,
As you know, I have been anxiously awaiting your report on these bottles of the Duque and it too, would make for a very interesting GUEST CORNER article and photos. Are you game?
As you know, I have been anxiously awaiting your report on these bottles of the Duque and it too, would make for a very interesting GUEST CORNER article and photos. Are you game?
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